Zalige zonnige start van de zeilklassen!

Na een vlotte en aangename busreis richting Nieuwpoort, arriveerden we goed “gesjaald” in Sport Vlaanderen site ‘Wittebrug’. We spreidden onze bedjes met kraakverse lakens en donzige dekens. Daarenboven schikten we onze kleren “ordelijk” in onze kastjes. Eenmaal geïnstalleerd gingen we het sportterrein verkennen en werden we hongerige leeuwen. Gelukkig was juf Elke daar met de aperitief, een handvol nicnacjes. Nadien konden we onze maagjes verder vullen met oranje pompoensoep, een Ardeense burger met zoete worteltjes, voor sommige “wortols”. Als dessert was het een smeuïge wafel met vanille.

 

Onze maaltijd was nog niet verteerd of we sprongen al op ons stalen ros. Onder een stralende zon en zonder een zuchtje wind, fietsten we naar het strand. Pootjebaden werd algauw zwemmen in de zee…tussen de kwallen! Als de reddertjes; juf Elke, juf Tilly en juf Aurélie; besloten dat het even welletjes was in het water, werd er een heus kwallenmuseum gebouwd. Anderen kozen de vlucht in een mooi boek of stripverhaal. De vortex, de petanqueballen én de duinenrug zorgden voor de nodige beweging. 

 

Eenmaal terug op het domein konden we smullen van de heerlijke spaghetti die op ons stond te wachten. 

Na een verfrissende douche waren we fris genoeg om onze avondwandeling te starten. We ondernamen een 10 km lange wandeling naar het staketsel want ‘we waren nog niet moe genoeg’. Voor de één al meer een uitdaging dan voor de ander. Tijdens de wandeltocht konden vele hun levensverhalen uitwisselen tot verveling van anderen. Ook een bijles skincare werd gegeven door de meisjes aan de jongens. 

De frisheid was ver te zoeken als we moe maar voldaan in ons bed lagen.

 

De eerste dag zit erop. 

Slaapwel mama en papa! 



































































































































Reacties