Wijze winderige waterdag

Na een verkwikkende nacht deden we de gordijntjes open en sprongen we gezwind uit ons bed voor de eerste zeildag. Het ontbijtbuffet was heel uitnodigend maar we moesten nog even wachten omdat we eerst uit volle borst gezongen hebben voor Jules zijn 11e verjaardag. 

Het lunchpakket werd gesmeerd, de zeilzak (al dan niet compleet) werd gepakt én gepakt en gezakt wandelden we naar het Spaarbekken. 

De wind die gisteren gans de dag uitbleef, werd gespaard voor vandaag. De monitoren hadden toch maar het zekere voor het onzekere genomen: de optimistjes bleven aan de kade en de caravellen werden opgetuigd. De ene groep werd opgeleid tot professionele optuigers terwijl de andere matrozen het ruime sop kozen in groepjes van 5 samen met een ervaren zeebonk. 

We konden even op adem komen terwijl we ons lunchpakket veroberden. Nadien ruilden de twee groepen van missie. Sommigen hebben aan den lijve ondervonden dat het water van het Spaarbekken nog niet helemaal is afgekoeld. Maar dit kon de pret niet bederven. 

 

Toen we terug op ons domein waren, stond alweer een heerlijke maaltijd klaar: pastinaaksoep aka witte pompoensoep, een kalkoenrollade overgoten met champignonsaus vergezeld van krokante rösti’s op een bedje van rauwkost. 

 

De vermoeidheid liet het nog net toe om het grote ganzenpootbordspel te spelen. De zeilgroepen namen het tegen elkaar op. Sportieve, muzikale, intellectuele en ludieke opdrachten werden gretig en strijdvaardig uitgevoerd. Het slot van de wedstrijd is nog niet beslecht. Morgen strijden we lustig verder.

 

Sweet dreams! 




























































































































































































































































Reacties