Dolle drukke derde dag

Dag 3 eist al zijn tol. We geraken al wat moeilijker uit ons bed, stipt 8u. ontbijten is ook al een hele opgave. Het enthousiasme werd herwonnen tijdens de zangstonde voor Femkes verjaardag. 

Kort nadien stapten we uitbundig de “mosselschuit” op. Met onze niet zo goed gekamde haren, waren we paraat om het Spaarbekken te trotseren. Na een korte herhaling van de basisprincipes, trokken we met roer, zwaard en zeil naar onze ‘eigen’ optimist. De theorie werd al vlug in de praktijk omgezet want alle bootjes werden vliegensvlug opgetuigd. Eindelijk was het zover! We mochten zelfstandig onze zeilskills showen. Juf Elke, juf Tilly en juf Aurélie voeren vakkundig tussen de zeilende optimisten. Wat waren ze trots! Toch werden enkelingen overmoedig en werd het reddingsvest uitgetest. Gelukkig stonden papie en mamie paraat met handdoek en droge kleren. 

 

Als uitgehongerde walrussen haastten we ons naar het sportcomplex waar een lekker soepje en lunchpakket gesmaakt konden worden.

 

Met de wind in de rug en nog steeds onder de indruk van de voorbije ervaringen, geraakten we aan een opvallend sneller tempo aan het IJzergedenkteken. Daar blikten we terug naar de gebeurtenissen die er plaatsvonden tijdens WOI. Traditiegetrouw werd een geschiedenisles gegeven door papie. 

Juf Tilly en juf Aurélie, professionele sluiswachters van de Ganzenpoot, bespraken de werking van het sluizencomplex.

Eenmaal op het terrein hervatten we de strijd van het grote ganzenpootbordspel. Het werd een nek-aan-nekrace maar toch wonnen Nona, Aliona, Estée, Estelle, Mathis, Nelson en Andreo. Ze werden bekroond tot opperganzen. 

 

De vissticks, spinazie, puree en als toetje een lekker ijsje, gaven ons nieuwe energie om onze hersenen te laten werken voor de avondactiviteit: een quiz. Deze bestond uit een sportronde, een culinaire ronde, een muziekronde, een fotoronde en een variaronde. De ‘optimistjes’ (Aurélie, Ellie, Jack, Amir, Marthe, Berush en Anna) bleken de efficiëntste spelers te zijn. De traktatie van Jules en Femke werden heel warm onthaald. De kids werden verrast met een drankje en lekkere versnaperingen.

 

Met een voldaan gevoel strompelde iedereen naar de kamer. Het was er verrassend snel stil … het was druk in dromenland!

 

Morgen staat de lange fietstocht naar de dodengang op de agenda en er zal ’s avonds ook geswingd worden op de langverwachte fuif. 

 

Bonne nuit et à demain! 



























































































































































































Reacties