Sportklassen - dag 3

Dag 3 eist al zijn tol. We geraken al wat moeilijker uit ons bed, stipt 8u ontbijten is ook al een hele opgave maar toch stappen we kort nadien  enthousiast de overzetboot op. Met onze niet zo goed gekamde haren, waren we paraat om de grote spelletjesvoormiddag op het water aan te vatten. In duo tuigden we om ter snelst de optimist op om daarna als een speer uit de boog vliegensvlug te zeilen naar een oranje boei in het midden van het Spaarbekken. Eenmaal aan de boei aangekomen, wisselden we van plaats in ons bootje zodat een nieuwe stuurman/vrouw het roer kon overnemen. Briek en Salman waren het winnende duo. Toen volgde een reuze-estafette waarin de aangeleerde skills van het zeilen en het kajakken op de proef werden gesteld. Zeilgroep 1 (Louqman, Milo, Victor Q., Jack E., Sarah, Jelena en Robbe) stak er met kop en schouder bovenuit. De zeilmonitoren waren trots op de geleverde inzet van alle zeilgroepen.

 

Uitgehongerd keerden we terug naar het Sport Vlaanderen-centrum om een lekker middagmaal te nuttigen, bestaande uit: visnuggets, puree en spinazie (ze maken van ons dus écht krachtpatsers). Een banaan als dessert maakte het plaatje af.

 

Met de zon als gezelschap stapten we op de fiets om via de polders naar de Dodengang te rijden. Ter plaatse kregen we een professionele uitleg over WOI van meester De Geyter (pappie of eerder de papa van juf Tilly). Tijdens de terugkeer langs de oude spoorwegbedding hadden enkelen het zeer moeilijk en gingen het gevecht aan met lome benen, anderen leken getrainde coureurs en keerden ‘met de vingers in de neus’ terug. 

 

De hotdogs gaven ons nieuwe energie om onze hersenen te laten werken voor de avondactiviteit: een quiz. Deze bestond uit een sportronde, een culinaire ronde, een muziekronde, een fotoronde en een variaronde. De scheve zeilers (Sidney, Bent, Lander, Alix, Wout, Vic en Mounir) bleken de efficiëntste spelers te zijn. Ook de andere quizzers waren uitgeput van al dat denken en strompelden naar de kamer. 

 

We kijken al uit naar de beachday en de langverwachte fuif morgen … 

Reacties