Sportklassen - dag 2

 Na een verkwikkende nacht deden we de gordijntjes open en we werden al verblind door de zon. Doch door de reeds opgedane zeilervaringen wisten we nu dat een volledige zeilzak maken wel noodzakelijk was. 

Het ontbijt hadden we snel achter de kiezen, helemaal klaar om een dagje zeilen te trotseren. Onder een stralende zon en met een gunstige wind in de zeilen maakten we er een “spetterende” watersportdag van. Het op- en aftuigen van onze optimistjes verloopt alsmaar vlotter. We worden stilaan voleerde schippers. 

 

Iets later zaten we aan tafel onder de heerlijke aroma’s van een tomatensoep, cordon blue, gegratineerde bloemkool in bechamelsaus en natuuraardappelen. Als afsluiter aten we vers gemaakte chocoladepudding. Net zoals Popeye na het eten van spinazie hadden wij ook terug een energieboost gekregen. We waren helemaal klaar om de strijd met het water opnieuw aan te gaan. We maakten met de zeilgroepen -ongeveer 43 kapiteins- een parade. Alle hoeken en kanten werden verkend van het Spaarbekken. 

Ondertussen kajakten de overige zeelui alsof hun leven ervanaf hing. Alhoewel ook een aantal, na een halfuurtje, reeds pijn kregen aan de armen en de benen. 

 

’s Avonds namen we een verfrissende douche, aten we wraps met kip en verse groentjes en als avondactiviteit ondernamen we een 10 km lange wandeling naar het staketsel. Voor de één al meer een uitdaging dan voor de ander. Tijdens de wandeltocht konden velen hun levensverhaal uitwisselen tot verveling van anderen. 

In het donker keerden we terug. De man met de hamer was bij heel wat moedige wandelaars langs geweest en de laatste kilometer was er voor enkelen teveel aan.

We waren dan ook heel enthousiast toen we onze bedjes zagen. 

 

Sweet dreams everybody! Tomorrow will be another adventure. 
Reacties