Sportklassen - dag 1

 Na een vlotte en aangename busreis richting Nieuwpoort, arriveerden we goed “gesjaald” in Sport Vlaanderen site ‘Wittebrug’. We spreidden onze bedjes met kraakverse lakens en donzige slaapzakken. Daarenboven schikten we onze kleren “ordelijk” in onze kastjes. Eenmaal geïnstalleerd konden we onze hongerige maagjes vullen met groene groentesoep, een Duivels gebraad met een trio van bloemkool, broccoli, wortel en aardappelbollen. Als dessert was er honingmeloen of druifjes. 

We maakten vervolgens onze zeilzak klaar, kropen vol verwachting in onze zeiloutfit en stapten onder veel belovende weersverwachtingen richting ‘Spaarbekken’ waar we werden ontvangen door een aantal ervaren en stoere zeebonken die ons de knepen van het vak beloofden aan te leren, de zeilmonitoren dus.

Eenmaal uitvoerig aan hen voorgesteld, sukkelden we met onze gigantische zeiltjes naar het ponton waar de bootjes rustig lagen te dobberen. Bij een heel licht aanwakkerende wind leerden we onze optimistjes optuigen om vervolgens het Spaarbekken te verkennen. De eerste zeilervaring was een succes.

Er werd ook een groep getrakteerd op een heuse kajaktocht. (On)handig voeren ze richting de IJzer. Niet iedereen in deze groep hield het droog. Sommigen veranderden van sport: dit van kajakken naar zwemmen. 

 

De vreugde om achteraf met droge kleren de voetjes onder de tafel te schuiven was des te groter. Opnieuw werden we culinair verwend met een fris slaatje, sandwiches en allerlei charcuterie. 

 

Om de avond af te sluiten -we waren nog niet moe genoeg- speelden we het grote ganzenbordspel. De zeilgroepen namen het tegen elkaar op. Sportieve, muzikale, intellectuele en ludieke opdrachten werden gretig en strijdvaardig uitgevoerd. Zeilgroep 6 (Inoa, Izoura, Briek, Lars, Deejay, León, Jara en Elise) werd uitgeroepen tot winnaar van het spel.

 

Moe en voldaan trok iedereen naar zijn kamer om de tanden te poetsen en onder wol te kruipen om te dromen van een nieuwe zeildag.

 

De eerste geslaagde dag zit erop. Slaapwel!Reacties