donderdag 14 september 2017

Vierde dag zeilklassen

Het opstaan begint toch op deze vierde dag zwaar te worden… Opnieuw weten we niet wat de dag zal brengen maar algauw, door het inhaleren van de ochtendglorie, beseffen we dat het een zeilvoormiddag zal worden! Enthousiast ontbijten we om dan ons vlug in de zwemvesten te wurmen.

We krijgen een grondige herhaling van de belangrijkste handelingen bij het zeilen. Onze monitoren begeleiden ons naar het ponton om per groep het water op te gaan. We overwinnen één voor één onze angsten en doen er alles aan om de juffen/meesters te imponeren met onze zeilkwaliteiten.

’s Middags mogen we opnieuw genieten van de producten van de culinaire talenten van Bart, de chef van het BLOSO-centrum. Het zien van worst, appelmoes en gekookte aardappelen doet onze honger alleen maar meer toenemen.

De regen brengt roet in het eten (gelukkig niet letterlijk!) maar juf Tilly wist ons te entertainen met een lesje over de vissershaven. Met de wind in de rug en nog steeds onder de indruk van de voorbije ervaringen geraakten we op een opvallend sneller tempo aan het IJzergedenkteken om even in onze gedachten terug te blikken naar Wereldoorlog I.

Tijdens het eten van meerdere hotdogs overleggen we welke liedjes we graag willen horen op de fuif, wat we zullen aandoen en met wie we willen dansen. Maar eerst moeten we onze stallen uitmesten, onze valiezen dichtproppen en douchen. Dat laatste wordt door enkelen ‘vergeten’ maar onder streng toezicht van de hygiënepolitie worden deze enkelingen teruggeroepen.

De fuif is een voltreffer. We dansen ‘bijna’ het dak eraf.

Morgen breekt onze laatste dag aan. Aan alle mooie liedjes komt een einde!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.