dinsdag 12 september 2017

Tweede dag zeilklassen

Na een verkwikkende nacht en een stevig ontbijt, kropen we vol verwachting op onze fietsen en reden we onder veel belovende weersverwachtingen richting de dodengang te Diksmuide waar Jean-Pierre (pappie of eerder de papa van juf Tilly) een professionele uitleg gaf over WOI. Tijdens de terugkeer langs de oude spoorwegbedding hadden enkelen het zeer moeilijk en gingen het gevecht aan met een strakke zijwind, anderen leken getrainde coureurs en keerden ‘met de vingers in de neus’ terug richting het BLOSO-centrum.

Moe, uitgewaaid en voldaan zaten we iets later aan tafel boven de heerlijke aroma’s van gebraden kip vergezeld met rijst, currysaus en vele groentjes.

Vervolgens stapten we naar het ‘Spaarbekken’ waar we werden ontvangen door een aantal ervaren en stoere zeebonken die ons de knepen van het vak beloofden aan te leren, de zeilmonitoren dus. Eenmaal uitvoerig aan hen voorgesteld, trokken we onze zwemvesten aan en sukkelden met onze gigantische zeiltjes naar het ponton waar de bootjes rustig stonden te dobberen. Bij een aanwakkerende wind leerden we onze optimistjes optuigen om ze vervolgens weer af te tuigen. Sommigen onder ons namen een niet-geplande duik in het sop. Velen daarentegen deden hun echte eerste zeilervaring op.

Om de avond af te sluiten namen we een deugddoende douche, aten één tot vijf (jawel!) borden spaghetti, en speelden we met z’n allen het ganzenbordspel. Daar werden we uitgedaagd om talrijke opdrachten uit te voeren. Iedereen deed enorm zijn best en uiteindelijk leken we allemaal wel winnaars!

Onder lichte dwang ruimden we onze kamers op die op twee dagen tijd waren veranderd in chaotische rommelruimtes. Eenmaal opgeruimd kropen we onder de wol.


Morgen weer op het water, ahoi!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.