maandag 11 september 2017

Eerste dag zeilklassen

Na een vlotte en aangename busreis richting Oostduinkerke zetten we de tweedejaars af zodanig dat zij hun afspraak met de garnaalvisser niet misten. We reden verder naar Nieuwpoort en arriveerden goedgemutst in het BLOSO-centrum ‘Wittebrug’. We spreidden onze bedjes met kraakverse lakens en schikten onze kleren “ordelijk” in onze kastjes. Eenmaal geïnstalleerd konden we onze hongerige maagjes vullen met een Ardeens gebraad op een bedje van aardappelen en boontjes badend in een heerlijke jus. Als afsluiter kregen we een lekkere pudding voorgeschoteld.

Kort daarna stapten we op onze fiets en maakten een tof fietstochtje langs de havengeul, de IJzermonding en de dijk naar het spectaculaire zwembad van Sunparks. Daar konden we ten volle genieten van zalige portie waterpret in het golfbad, het bubbelbad of één van de ruige glijbanen.

Gelukkig hielden we het droog op de terugkeer van het zwembad. We konden terug de voetjes onder tafel schuiven om opnieuw culinair verwend te worden met een fris slaatje, sandwiches en allerlei charcuterie.

De vooraf geplande avondwandeling naar het staketsel leek letterlijk in water te vallen maar toch waagden we er ons op. We werden in de watten gelegd met een heel lichtspektakel en gedonder. Na het overleven van enkele zware depressies boven Nieuwpoort was de vreugde achteraf zeer groot om met een lekker warme pyjama in ons bedje te kruipen.


De eerste dag zit erop. Slaapwel mama en papa!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.